Акція «Синя стрічка»

2013-11-12

В рамках тижня « Світ без ворожнечі» проводиться акція «Синя стрічка». Організатором акції є гурток « За здоровий спосіб життя» під керівництвом вчителя з основ здоров’я Біленької Ірини Ярославівни, який діє при Решетилівській гімназії імені І.Л.Олійника.

Мета акції – привернути увагу суспільства до проблеми насилля над дітьми.

Початок цієї традиції поклала історія, що сталася у 1989 році. Мешканка Норфолка ( Сполучені Штати Америки ) Бонні Фіней довідалася про загибель свого чотирирічного онука Майкла. Хлопчик був убитий у будинку матері, поміщений до шухляди від інструментів, а потім утоплений у болоті. Його молодшу сестру було госпіталізовано до лікарні з переломом ноги в чотирьох місцях, а на руках були опіки від сигарет.

Під час похорону онука бабуся прив’язала синю стрічку до антени свого фургона, тим самим вона хотіла привернути увагу людей до цієї проблеми.

Чому синій колір? Бонні Фіней пояснює це тим , що вона не може забути синці на тілі своїх онуків. Синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством і захищати дітей від насилля.

В Україні від психологічного, фізичного і сексуального насилля страждають майже 60 % дітей. Тисячі дітей не отримують освіти, не мають постійного місця проживання, жебракують, потерпають від побиття та насильства, їх примушують до важкої праці.

Учні з активу гуртка ознайомили учнів та вчителів гімназії з історією та метою акції і в підтримку запропонували закріпити на одязі символічну синю стрічку.

В багатьох країнах світу щорічно проводять цю акцію. Ми пропонуємо і Вам, шановні гості сайту гімназії, також підтримати цю акцію і в тиждень « Світ без ворожнечі» закріпити на своєму одязі синю стрічку, як символ боротьби проти насилля над дітьми .

гурток «ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ»

Друзі, якщо ви знаєте, що десь потрібна допомога дитині, не будьте сліпими і байдужими до чужого нещастя.

Діти – наше майбутнє!

Телефони, за якими Ви можете звернутися, якщо порушуються права дитини, або якщо дитина потрапила до складної життєвої ситуації

Служба у справах неповнолітніх

2-18-35

Решетилівська центральна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді

2-35-83

Відділ у справах сім’ї . молоді та спорту

2-18-35

Полтавський обласний телефон «Довіри»

0-22-2-89-84

Районний відділ міліції

102 або 2-13-02

Всеукраїнська дитяча «Гаряча лінія»

0-800-500-21-80 (безкоштовно)

Психолог відділу освіти

2-52-66

Кiлькiсть переглядiв: 584

Коментарi