• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Урок громадянської освіти – єднання поколінь

Урок громадянської освіти – єднання поколінь

2017-01-27

26 січня вчергове у Решетилівській гімназії імені І.Л.Олійника для випускників закладу відбувся урок громадянської освіти «Рушник гімназійної дружби». Особливістю цьогорічного свята було те, що на урок завітали відвідувачі Університету третього віку Решетилівського територіального центру. Гості та учні принесли рушники – обереги своїх родин.

Захід розпочався вшануванням випускників школи, які загинули захищаючи незалежність нашої держави. Бордюг Євгенія, Черевач Євген, Нечай Роман внесли до зали Рушник гімназійної дружби. Присутні пригадали традиції і звичаї, пов’язані у житті людини з рушником. Потім полилися вірші, пісні, перекази, легенди про український рушник у виконанні Пасічного Л.Г., Головач В.А., учнів гімназії.

Біленька Л.Г., працівник Решетилівського територіального центру, зачитала декілька авторських віршів місцевого поета Ставицького В.М. З особливою теплотою звучав його вірш «Ода Решетилівській вишиванці

З любов’ю, ніжністю розповідали про свої сімейні реліквії гості Козлова К.І., Завізіон О.Д. та гімназисти Савченко Н., Нечай Р.. Вчитель трудового навчання Золотарьова О.О. розповіла про традиції вишивки в гімназії, про діяльність гуртка «Дивоцвіт».

Член шкільного парламенту Черкун Влада зачитала Положення про Рушник гімназійної дружби.

До випускників закладу звернулася «Заслужений працівник промисловості України» Кулик Людмила Семенівна. За традицією майстриня залишила на рушнику декілька вишитих стебків і передала рушник Шамрай Марії. Право вишивати першими рушник було надано учням 11-А класу.

На завершення уроку Савченко Анастасія, золотий голос гімназії, виконала пісню «Вишиваний рушник», а учні 11- В класу продекламували вірші.

Рушник гімназійної дружби в дев’яте став частинкою єднання гімназистів різних років в єдину шкільну родину. Де б не знаходилися вони, куди б не закинула їх доля, завжди мають пам’ятати, що вони в своєму серці несуть частину любові до нашого краю, своєї батьківської оселі, рідного навчального закладу, які є складовою великої української родини.

Організатором і режисером уроку гімназійної дружби незмінно була вчитель зарубіжної літератури, російської моваи та історії Кошова В.М.

/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00617.jpg/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00621.JPG/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00633.JPG/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00644.JPG/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00649.JPG/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00651.JPG/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00670.JPG/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00682.JPG/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00683.JPG/Files/images/muzey/rushnik17/DSC00703_hf_hf.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 326

Коментарi