• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До уваги майбутніх десятикласників та їх батьків!

До уваги майбутніх десятикласників та їх батьків!

2015-04-21

Дирекція гімназії пропонує для ознайомлення демонстраційні варіанти завдань для конкурсних випробувань по набору до 10-х класів на 2015 -2016 навчальний рік

Завдання з математики (поглиблене вивчення) для проведення конкурсних випробувань по набору до 10- го класу

/Files/images/klasi/11.jpg

Завдання з математики для проведення конкурсних випробувань по набору до 10-го класу технологічного профілю

/Files/images/klasi/12.jpg

Завдання з української мови для проведення конкурсних випробувань по набору до 10 - го класу

Степ

Тепер наша дорога вела просто на південь. Праворуч був Дніпро, ліворуч - Дон, а між ними вигідно і зручно розлігся Донецький степ, точнісінько такий, як і на правобережжі, – рівний, безмежний, несходимий, Те ж саме Дике Поле, що й на Херсонщині.

Ці неозорі рівнини невимовно хвилюють, викликають гордість: ти народився на такій рівнині, в отакому степу, безмежному, і таємничому, як життя.

У його безмежних просторах, вибалках, байраках – туманець історії, легкий і пахучий, мов дим із чабанського вогнища. Є зайці, лисиці, вовки-сіроманці, дрохви і стрепети, куріпки й перепели. А доки вони є, доти й ми лишаємося дітьми природи, здатними любити світ, вірити в його тихі та лагідні тайни.

День був сонячний і тихий, прозорий і синій, день на початку бабиного літа. Жовтіла кукурудза, чорніла піднята на зяб рілля, пари вже красувалися густими, аж темними врунами озимини, і соняшники достоювали останні дні, вже не повертаючи голів за сонцем. Порізаний балками та байраками степ, здавалося, дрімав, притомившись за літо. Летіли срібні струни павутиння, ще чіткіше підкреслюючи синяву неба та безмежність степової далечини, видзвонювали у височині жайворонки, підбиваючись ближче до сонця. І все довкола у синьому просторі, залитому ще теплим сонцем, мирне було та тихе.

(За О.Сизоненком)

Кiлькiсть переглядiв: 1357

Коментарi