• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Решетилівську вишивку прославляють математики

Решетилівську вишивку прославляють математики

2018-04-26

/Files/images/man/P80426-095442.jpg

19-24 квітня 2018 року у Києві відбувся ІІІ Всеукраїнський етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Участь у ньому взяла випускниця 11-В класу нашої гімназії Задорожна Марина, яка як переможець ІІ етапу цього конкурсу-захисту у секції «Прикладна математика» була включена у склад учнів Полтавського територіального відділення МАН.

Марина представила на конкурс-захист роботу за темою «Симетрія у решетилівській вишивці», яку підготувала разом з науковим керівником, учителем математики Ігнатенко Катериною Михайлівною. Поряд з викладом суто теоретичних відомостей про симетрію та її види, у роботі досить широко і різнопланово розкрито використання цього виду перетворення фігур у роботах решетилівських майстрів, наведено приклади вишитих рушників, вишиванок.

Члени журі високо оцінили глибокий зміст, науково обгрунтований зміст рецензії та якісний захист роботи. Марина показала високий рівень обізнаності як теоретичними питаннями, так і володіння спеціальними поняттями, які використовуються у вишиванні.

Симбіоз математики і решетилівського ремесла приніс успіх Марині та її науковому керівникі. Зичимо їм таакої життєвої дороги, ярешетилівська мережка!

Кiлькiсть переглядiв: 456

Коментарi