• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До глибин спадщини відомого математика

До глибин спадщини відомого математика

2017-05-16

15 квітня центр обласної математичної думки перемістився у Решетилівську гімназію імені І.Л.Олійника. Тут відбулося засідання спеціальної дослідницької групи, яка діє при Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського за темою «М.В.Остроградський і методика викладання математики у сучасній школі», керівник методист математики Яловець Є.О. Учасники цієї групи вивчають вплив спадщини всесвітньо відомого математика на розвиток сучасної математичної освіти області.

В ході засідання гостям було презентовано надбання предметної методичної комісії вчителів математичних дисциплін по удосконаленню фахових компетентностей, зростанню ефективності організації навчально-виховного процесу, запровадженню новітніх освітніх технологій.

Засідання проводилося у кімнаті-музеї М.В.Остроградського. Учасники СДГ були залучені до квесту «Мандруємо шляхами вченого», який проводила учитель математики Сливка Н.В. Вони ознайомилися також із матеріалами кабінету геометрії, який функціє у гімназії ( завідуюча кабінету Мовчан Т.В.).

У роботі засідання взяв участь, поділився роздумами про принципи творчого викладання математики у сучасній школі знаний серед математиків області колишній викладач Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка Яворський Едуард Борисович.

Учителі гімназії долучилися до роботи членів СДГ, були учасниками всіх запланованих заходів, розділили приємні хвилини спілкування зі своїмколишнім викладачем, пройнялися його думками про роль учителя у новій українській школі.

На закінчення зустрічі було висаджено молодого дуба, привезеного членами пошукового загону з місця, де росте дуб М.В. Остроградського.

/Files/images/matematiki_fziki/15_travnya_17/DSC_1480.JPG/Files/images/matematiki_fziki/15_travnya_17/DSC_1481.JPG/Files/images/matematiki_fziki/15_travnya_17/DSC_1484.JPG/Files/images/matematiki_fziki/15_travnya_17/DSC_1485.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 527

Коментарi