• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар бібліотекарів навчальних закладів

Семінар бібліотекарів навчальних закладів

2013-01-30

25 січня, у Всесвітній день студентів та мучениці Тетяни, до Решетилівської гімназії, що на Полтавщині, завітали шкільні бібліотекарі Решетилівського району на черговий семінар. Плановий захід був присвячений питанню обліку бібліотечних фондів шкільних бібліотек. Адже сьогодні перед працівниками книгозбірень постає нелегке завдання збереження та раціонального використання документів. Учасники семінару оглянули оновлене приміщення бібліотеки гімназії, ознайомилися з робочою документацією, а саме: Щоденником роботи, Сумарними та Інвентарними книгами, папками з Актами та Накладними на отриману літературу. Бібліотекарі поділилися власним досвідом ведення документації, висловилися щодо електронного обліку фонду.

/Files/images/bbloteka/б1.jpg

Зацікавили учасників семінару виступи колег, які проаналізували періодичні видання з бібліотечної справи ( Рибас О.В., завідувачка бібліотеки Решетилівської ЗОШ І ст.); ознайомили із нормативно-правовою базою обліку бібліотечних фондів (Голуб Л.Г., методист районного відділу освіти і сім’ї, молоді та спорту при райдержадміністрації); розглянули методи вивчення бібліотечного фонду, надали можливість познайомитися з принципами створення Паспорта бібліотеки, Плану роботи, Портфоліо бібліотекаря тощо ( Щерба Л.А., завідувачка бібліотеки Решетилівської гімназії ім. І.Л.Олійника). Також до уваги бібліотекарів був запропонований перегляд захисту проекту «145 років у пошуках капітана Гранта» за книгою Жуля Верна «Діти капітана Гранта».

Семикласники гімназії захоплено розповіли про життя і творчість письменника, оприлюднили свої дослідження за напрямками: 1) короткий зміст та ідея твору; 2) характеристика образів; 3) актуальність роману.

Під час захисту проекту було використано відеоматеріали, комп’ютерну презентацію, інсценізацію, читання уривків, музичний супровід, книжкову виставку, та проведено тест – вікторину.

/Files/images/bbloteka/б2.jpg

Присутні отримали естетичну насолоду від перегляду, разом з підлітками поринули у світ «Незвичайних подорожей» та цікавих пригод. Захід був спрямований на виявлення інтересу дітей до книг пригодницького жанру та виховання потреби в наукових знаннях.

/Files/images/bbloteka/б3.jpg

Підсумком дня стало обговорення почутого і побаченого на семінарському занятті. Завдяки йому бібліотекарі мали нагоду підвищити свою професійну компетентність, перейняти досвід раціонального використання та обліку бібліотечного фонду.

У подальшому працівники шкільних бібліотек продовжать вдосконалювати свою майстерність, організовувати роботу у відповідності до сучасних вимог щодо навчально-виховного процесу.

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi